KEVILI Põllujalutus Pildis 4. osa.

talinisul jahukaste MediumTalinisu nakatunud jahukastesseVaata KEVILI Põllujalutus Pildis 4. osa siit: (LINK)

Sisu:

1. Üle vaadata rukki ja taliodra viimane kasvureguleerimise vajadus üle vaadata. Kohati on Lõuna-Eestis esimestel rukki ja taliodra põldudel ohted nähtaval ja Terpali/Cerone kasutamise aeg möödas. Vaadata üle ka haiguste levik. Kasvureguleerimisest loe siit: KEVILI põllujalutus, nädal 19.

2. Vaadata üle ka varajaste talinisu sortide kasvufaas. Samuti on lipulehed kohati välja tulemas.

Hernekärsaka kahjustus2019 MediumHernekärsaka kahjustus3. Herne, oa ja lutserni külvide puhul tehke kärsakate seiret. Kui kahjustused on suured, tehke tõrje päevasel ajal. Täpsemalt loe hernekärsakatest ning nende tõrjest siit: KEVILI põllujalutus, nädal 21.

Kui rünnak on suur, siis liblikõielised kultuurid ei taha kuidagi edasi kasvada, vähendades sellega saagipotentsiaali ja lükates koristust hilisemaks. Lisaks tasub meeles pidada, et kärsakate vastsed toituvad mügarbakteritest. Kui neid on arvukalt, siis uba-hernes ei täida liblikõielistena eelvilja eesmärki – ei seo lämmastikku. Jälgige põlde!!!

uba näritud Medium MediumUba hernekärsaka poolt ära näritud.4. Herne ja oa umbrohutõrje Corum + Dash või Basagran 480 või hernel Benta 480 SL-ga. Oluline on, et kõik umbrohud oleksid tärganud ja samas väikesed. Väga hea, kui umbrohud on idulehtede faasis, ristõielised umbrohud nagu põldrõigas, põldsinep, rapsi varis, litterhein võivad olla ka esimese pärislehe faasis. Kui lasete umbrohud väga suureks, siis tooted enam ei tööta. Corum´i puhul jälgige, et kasutate maksimaalset kulunormi 1,25 l/ha, lisate kindlasti Dash (märgaja) 1,25 l/ha juurde. Ilma märgajata jääb herbitsiidi efektiivsus madalaks. Dash´i puhul on oluline jälgida vee karedust ja raua sisaldust. Valage Dash paaki aeglaselt.
Herne ja oa umbrohutõrje kohta loe siit: KEVILI põllujalutus, nädal 17.


Tiiu Annuk, Mart Martis ja Meelis Värnik
Põllumeeste ühistu KEVILI
kevili logo